Cookie Consent by Popupsmart Website

SEO analyse af hjemmeside

Hos Nordic Nerds, arbejder vi med SEO og hjælper folk i Skanderborgområdet.

Hvis du læser det her lige nu og er i Skanderområdet, er det lidt et bevis i sig selv, hvordan lokal SEO kan virke.

SEO er noget vi brænder for og der er ikke noget mere bekræftende, end at se ens research og tekniske forbedringer, hjælpe en kunde, med at ryge i toppen af google. 

Vi har selv arbejdet, med niche SEO i en del år og hele aspektet i, at få små sider til at udkonkurrere de store.
Dette kan opnåes, ved hjælp af den rette SEO strategi og en kreativ tilgang.

Vi har hjulpet folk, med de rette keywords/søgeord, god content, hastigheds optimering af deres hjemmeside og en masse rettelser, af deres tekniske SEO. Sammenlagt vil disse tiltag, give hjemmesiden et godt skub op af.

Hvad er SEO?

SEO er et stort emne og dækker mange discipliner.

1. Teknisk SEO

3. Lokal SEO

5. Mobil SEO

2. Content SEO

4. On/Off page SEO

6. Webshop SEO

  • Bliver du ikke fundet, når folk søger på google?
  • Ønsker du flere kunder, på din hjemmeside?
  • Er din hjemmeside langsom?

Alt dette kan fikses, med den rette SEO strategi. Vi arbejder hovedsageligt, i det CMS system, som hedder WordPress, så hvis du har en hjemmeside i dette, som trænger til en kærlig hånd, så kan du roligt give os et kald.

Hvis du har en webshop, så gælder mange af de samme principper, som ved en almindelig hjemmeside, nemlig det at den skal være sat ordentligt op. Tingene skal beskrives korrekt, i forhold til google’s indeksering og produkter samt kategorier, skal struktureres så det giver mening. Alt dette hjælper til bedre placeringer. 

1. Teknisk SEO

Teknisk SEO, er et af de vigtigste punkter, når man man gerne vil placeres højt hos google. Dette betyder, at alt det tekniske på din side, skal være i orden, altså at der ikke er fejl på siden, som evt. forhindre google, i at placere den.

Dette gennemgås normalt nøje, med forskellige tools som Screaming Frog og GSC. Disse værktøjer kan give os, en forståelse af jeres side og de problemer som evt. gemmer sig. Efter en analyse af siden, vil det være muligt, at rette de gængse fejl, som man tit oplever og siden vil kunne opleve, et boost i ranking.  

Normale problemer på sider kan være:
Dårlig Core Web Vitals score. 
Mobilvenlighed ikke i orden.
Links som ikke virker.
Duplicate content.
Manglende HTTPS protocol = Vigtigt for sikkerheden på en hjemmeside. 
Sitemap og robots.txt fejl.
URL’er med 4xx og 5xx fejl.

2. Content SEO

Content SEO, er nok den del af SEO, som de fleste mennesker forstår og kan overskue. Google vil altid gerne give folk det bedste søgeresultat, derfor gælder det om, at lave den bedst mulige content på sin hjemmeside, så google placerer den højt. 

Man laver den bedste content, ved at sætte sig ind i “kundens” mindset og finde ud af, hvad de søger efter, eller prøver at opnå. Så er det bare, at besvare så godt som muligt og få det indekseret hos google, så det kan begynde at ranke. Efter dette, kan man normalt blive fundet, på ens søgeord og ting der minde om.

Man skal dog altid huske, at man normalt ikke, ryger direkte ind på plads #1 hos google, da dette kan tage flere måneder, afhængig af konkurrencen på ens content. Hvis man derimod går efter “nemmere” søgeord, vil man kunne få det til, at ranke meget hurtigere.

Et eksempel på svære/nemme søgetermer. 

  1. Svært at ranke = SEO.
  2. Nemt at ranke = SEO hjælp i Skanderborg.

Grunden til, at Content SEO er så populært, er at efter man har lavet en god artikel, guide eller lignende, så kan den skaffe trafik og kunder, i mange år frem. 

Hvis emnet stadig er relevant, vil google blive ved med at vise det, til brugere og i bedste fald, kan man skabe noget, som blot skal opdateres en smule hvert år og ikke skrives om igen og igen.

3. Lokal SEO

Lokal SEO er en strategi, hvor man går efter et specifikt område eller by. Et eksempel kunne være, den lokale tømrer i Skanderborg, som gerne vil være mere synlig, når folk søger efter, en tømrer i Skanderborg området.  Dette kan opnås, ved at målrette SEO strategien, op mod det område deres kunder befinder sig i.

Firma profilen skal sættes op hos google, det skal gøres, så de også kan findes, over lokale firmaer på google maps. Disse tiltage vil resultere i, at man vil blive fundet, i lokale søgninger, når folk søger efter en tømrer, i Skanderborg.

Opsætning af Firma profil hos google, er selvfølgelig også noget, vi kan være behjælpelige med. 

4. On/Off page SEO

  • On-page SEO teknikker.
    Der er en del ting, som vi ved virker, ting som man helst skal have med, når man laver hjemmesider. Der er en struktur og best practices, som vi prøver at følge, da vi ved at dette vil give, det bedste resultat hos google’s søgemaskine.  
    Hvilke keywords(søgeord) man bruger og hvordan, har en stor indflydelse på, hvordan google opfatter din side og rangere den. URL struktur, titler og relevans i forhold til din generelle niche, har også en stor betydning.

  • Off-page SEO teknikker.
    Ting man gør, andre steder end på ens egen hjemmeside, kalder an også for off-page SEO. Den mest kendte, er helt sikkert “links”, altså folk som sætter et link, på deres egen side til din. Dette kan opnås ved at lave rigtig god content, som andre får lyst til at linke til og på den måde, give google et signal om, at din content er god.

5. Mobil SEO

Mobil SEO er egentligt en del af hjemmesideoptimeringen. Det er nemlig den del, der sørger for, at din hjemmeside ser ligeså godt ud på en mobiltelefon, som den gør på en pc. Det gælder også for det grafiske design, som oftest er det tungeste, på en hjemmeside og kan gøre den langsom.

Der er mange ting, som ikke fungere på en mobil, som det gør på en pc, derfor er det vigtig, at optimere ens hjemmeside til begge dele. Responsivt design, kalder man det også professionelt og det er en hel disciplin i sig selv. Google går meget op i, at ens hjemmeside virker ordentligt, på både pc og mobil og er derfor en del af SEO.  

Google kigger faktisk mere kritisk, på en hjemmeside, hvis selve mobil delen ikke virker ordentligt. Der er faktisk flere, der besøger google gennem en mobiltelefon, end fra en pc, derfor er det vigtigt, at man sørger for, at en hjemmeside loades hurtigt og er brugervenlig for de besøgende.

6. Webshop SEO

Har du en webshop og vil du gerne, tiltrække organisk trafik, så skal der investeres i SEO. Med den rette SEO strategi, vil man kunne tiltrække kunder, uden at skulle betale for dem, igen og igen. Denne form for marketing, kalder man “pull marketing” og betyder, at dine kunder finder dig, ved at søge efter relevante søgeord og ikke omvendt.  

Det lyder rigtig lækkert, men det kræver selvfølgelig, at der bliver lagt en del arbejde, i SEO strategien. Produkter, kategorier, url’er osv. skal beskrives og optimeres til google. Det kan også hjælpe, at lave en blog, som hænger sammen med din webshop og på den måde tiltrække kunder. 

Her hos Nordic Nerds, har vi stor erfaring med DanDomain’s webshop løsning “HostedShop”. Vi har selv arbejdet der og har ydet teknisk support, til de kunder. som havde brug for det. Derfor kan vi roligt sige, at det er et system, vi er bekendt med.  
Hvis i har brug for hjælp med Scannet, så bruger de præcis det samme system, som DanDomain, nemlig HostedShop. Det betyder, at vi kan hjælpe på præcis samme måde i dette CMS.